Granollers 93 860 00 99 · L'H* 93 337 19 62

Cambridge English
F.A.Q.

 •  Presentació
 • Calendari Exámens
 • Inscripcions Exámens
 • Preparation Centre
 • Examen YLE
 • Examen KET
 • Examen PET
 • Examen First
 • Examen CAE
 • Proficiency
 • Examen BEC
 • Examen TKT
 • F.A.Q.

Tots els dubtes a les seves preguntes sobre el funcionament dels exàmens de Cambridge *English (calendari, preus, títols...) tenen resposta en el següent fitxer:

FAQ cambridge English


F.A.Q.

1. Què són i para què serveixen els exàmens de Cambridge English?
2. Què són els PAPER BASED EXAMINATIONS?
3. Em vull matricular en un examen de Cambridge PAPER BASED, què haig de fer?
4. Què són els COMPUTER BASED EXAMINATIONS (CB)?
5. Vull matricular-me en un examen COMPUTER BASED, què haig de fer?
6. Quins exàmens tenen previst fer en ENAE?
7. Quins horaris tenen en Institució Pau Casals per preparar els exàmens?
8. Equivalència entre els nivells de Cambridge i els nivells de referència del marc comú europeu
9. Haig de ser alumne de la Institució Pau Casals per presentar-me als exàmens de Cambridge English?
10. Quina diferència hi ha entre el KET o el PET i el KET for Schools i el PET for Schools, o entre el FCE i el FCE for Schools?
11. Als exàmens "FOR SCHOOLS" (KET FOR SCHOOLS, PET FOR SCHOOLS I FCE FOR SCHOOLS) es poden presentar només les escoles i acadèmies d'idiomes?
12. Quin preu tenen els exàmens?
13. Hi ha una edat mínima per presentar-se als exàmens de la Universitat de Cambridge English?
14. A l'hora de fer el pagament de l'examen, què haig de posar?
15. Ja he fet el pagament de l'examen; ara què?
16. Ja ha passat el PERÍODE DE MATRICULACIÓ, encara em puc matricular?
17. Com sigues segur que ja estic matriculat una vegada he realitzat el pagament i he fet arribar les meves dades a través del formulari d'inscripció?
18. Com sabré exactament el dia, l'hora i el lloc on faré l'examen?
19. L'examen s'ha de fer amb LLAPIS o amb BOLÍGRAF?
20. Què haig de portar el dia de l'examen?
21. Haig de portar una foto?
22. Com puc arribar a Institució Pau Casals?
23. He perdut el meu nombre d'identificació i el nombre secret. Què puc fer?
24. Quan sabré el resultat de l'examen?
25. Vull demanar una revisió de l'examen. Què haig de fer?
26. I el títol, quan ho tindré?
27. Haig de venir personalment a recollir el títol?
28. He perdut el títol. Què puc fer?


Respostes

1. Què són i para què serveixen els exàmens de Cambridge English?
Els estudiants que es presenten als exàmens de Cambridge English estan motivats per raons diverses. Per a la majoria, un certificat de Cambridge English és el passaport a una sèrie d'avantatges pràctics, per exemple:

• Mesurament dels progressos realitzats en l'aprenentatge de la llengua anglesa

•Accés a la universitat o escola superior

• Millora en les perspectives laborals

Para uns altres, l'obtenció d'un certificat expedit per Cambridge English, amb la garantia de la prestigiosa Universitat de Cambridge, és ja un assoliment important.

2. Què són els PAPER BASED EXAMINATIONS?
Els Paper Based Examinations és el sistema tradicional de fer els exàmens de la Universitat de Cambridge English, o sigui, per escrit, en paper i utilitzant llapis i bolígraf, com s'han fet sempre.

Per saber què dates d'exàmens hi ha previstes consulteu el CALENDARI DELS EXÀMENS PAPER BASED en la web.

3. Em vull matricular en un examen de Cambridge PAPER BASED, què haig de fer?
Per poder-vos inscriure a aquests exàmens de Cambridge English heu de:

• Consultar el CALENDARI DELS EXÀMENS PAPER BASED i escollir el que us interessi.

•Consultar el període de matrícula de la convocatòria a la qual us voleu presentar i durant aquest període heu de fer el pagament de l'examen. S'ha de fer mitjançant ingrés o transferència bancària al número de compte ES05-2013-0880-90-0200379453. Quan realitzeu el pagament de l'examen és obligatori que feu constar el nom de la persona que farà l'examen.

•Després, també durant el període de matrícula, haureu d'enviar les vostres dades personals a través del FORMULARI D'INSCRIPCIÓ PAPER BASED, que estarà disponible en Inscipciones Exàmens a partir del primer dia del període de matrícula.

És necessari que feu les dues coses (pagament i comunicació de dades personals) per matricular-vos. Fent només el pagament o enviant només les vostres dades personals no estareu matriculats.

Els candidats que us vulgueu matricular en els exàmens de Cambridge a través d'una acadèmia o escola d'idiomes no heu de fer-nos arribar les vostres dades a través del formulari d'inscripció. Us heu de posar en contacte amb l'acadèmia o l'escola d'idiomes i ells us tramitaran la matrícula.

4. Què són els COMPUTER BASED EXAMINATIONS (CB)?
Els Computer Based Examinations (CB) és un nou sistema de fer els exàmens de Cambridge English.

Consisteix a fer els exàmens de la Universitat de Cambridge English des d'un ordinador del centre d'exàmens de L'Hospitalet (ÉS412), en lloc de fer-los en paper, com s'han fet fins ara. De totes maneres, el sistema tradicional es continuarà oferint.

El Computer Based Examinations (CB) té el mateix preu i consta de les mateixes parts que l'examen en paper, amb l'única diferència que l'examen es fa a través d'ordinador.

El listening es fa per mitjà d'auriculars connectats a l'ordinador i el speaking, en canvi, es continua fent per parelles, com fins ara.

Els avantatges de fer l'examen des de l'ordinador són els següents:

• És una manera més atractiva i pràctica de fer l'examen per a les persones que esteu acostumades a utilitzar l'ordinador.

• Durante el curso habrá más convocatorias para hacer el examen con este sistema que con el sistema tradicional.

• La data final d'inscripció a l'examen és molt més propera a la data de realització.

• El resultat de l'examen es coneix molt abans que amb el sistema tradicional.

•Estalviem una gran quantitat de paper.

5. Vull matricular-me en un examen COMPUTER BASED, què haig de fer?
Per poder-vos inscriure a aquests exàmens de Cambridge ESOL heu de:

1. Consultar el CALENDARI DELS EXÀMENS COMPUTER BASED.

2. Consultar el període de matrícula de l'examen al com us voleu presentar i durant aquest període heu de fer el pagament de l'examen. S'ha de fer mitjançant ingrés o transferència bancària al número de compte 2013 - 0978- 10- 0200447428 "Catalunya Caixa". Quan efectueu el pagament de l'examen és obligatori que feu constar el nom de la persona que farà l'examen.

3.Després, també durant el període de matrícula, heu d'enviar les vostres dades personals a través de el FORMULARI D'INSCRIPCIÓ COMPUTER BASED, que estarà disponible en www.paucasals.com a partir del primer dia del període de matrícula. És necessari que feu les dues coses (pagament i comunicació de dades personals) per matricular-vos. Fent només el pagament o enviant només les vostres dades personals no estareu matriculats.

Els candidats que us vulgueu matricular en els exàmens de Cambridge a través d'una acadèmia o escola d'idiomes no heu de fer-nos arribar les vostres dades a través del formulari d'inscripció. Us haureu de posar en contacte amb l'acadèmia o l'escola d'idiomes i ells us tramitaran la matrícula.

6. Quins exàmens tenen previst fer en Institució PAU CASALS?

7. Quins horaris tenen en Institució Pau Casals per preparar els exàmens?
L'alumne que ja s'hagi inscrit en un examen rebrà una notificació via correu electrònic uns dies abans de realització de l'examen amb informació relativa a l'horari, lloc de l'examen, la normativa i unes claus per accedir als exàmens.

8. Equivalència entre els nivells de Cambridge i els nivells de referència del marc comú europeu
Per saber les equivalències dels nivells de Cambridge English i el marc comú europeu de referència per a les llengües premi aquí.

9. Haig de ser alumne de la Institució Pau Casals per presentar-me als exàmens de Cambridge English?
ELS EXÀMENS DE CAMBRIDGE ENGLISH SÓN OBERTS A TOTHOM, SENSE CAP TIPUS DE RESTRICCIÓ. No cal ser alumne de la Institució Pau Casals per presentar-se als exàmens de Cambridge English.

10. Quina diferència hi ha entre el KET o el PET i el KET for Schools i el PET for Schools, o entre el FCE i el FCE for Schools?
L'única diferència que hi ha entre els exàmens KET, PET i FCE i el KET/PET/FCE for Schools és que en aquests últims, els for Schools, els temes de l'examen estan adequats pels més joves. Per exemple, en els exàmens no es tractaran temes polítics, empresarials, religiosos o uns altres.

Heu de tenir en compte que el títol és el mateix en tots els casos, tant si es tracta de KET/PET o FCE com si es tracta de KET/PET/FCE for Schools, i que la dificultat de l'examen també és la mateixa

Qualsevol persona de qualsevol edat pot presentar-se a qualsevol d'aquests exàmens, sense cap limitació, tingui l'edat que tingui.

Encara així, nosaltres recomanem que els candidats i candidates de fins a 18 anys facin el KET for Schools, el PET for Schools i el FCE for Schools.

11.Als exàmens "FOR SCHOOLS" (KET FOR SCHOOLS, PET FOR SCHOOLS I FCE FOR SCHOOLS) es poden presentar només les escoles i acadèmies d'idiomes?
No. Als exàmens FOR SCHOOLS es pot presentar tothom, tant si sou candidats i candidates que us matriculeu a través del formulari de matrícula, com si sou candidats i candidates d'acadèmies i escoles d'idiomes.

El fet que l'examen tingui el nom de FOR SCHOOLS pot portar a pensar que està reservat a les escoles o acadèmies, però no és així.

12. Quin preu tenen els exàmens?
Per saber els preus dels exàmens premi aquí.

13.Hi ha una edat mínima per presentar-se als exàmens de la Universitat de Cambridge ESOL?
No hi ha una edat mínima fixada per presentar-se als exàmens de la Universitat de Cambridge ESOL. No obstant això, les edats que us recomanem són aquestes:

• Pel KET, a partir de 10 anys.

• Pel PET, a partir de 12 anys.

• Pel FCE, a partir de 14 anys.

• Pel CAE y el CPE, a partir de 16 anys.

• En cas de dubte, consulteu-nos.

14. A l'hora de fer el pagament de l'examen, què haig de posar?
Quan feu el pagament de l'examen mitjançant un ingrés en "Catalunya Caixa" o per transferència bancària és obligatori que feu constar el nom de la persona que farà l'examen. Tingueu en compte que fent només el pagament no esteu matriculats. No matricularem a cap persona de la qual no tinguem les dades personals.

• Fitxa de pre-inscripció a l'examen oficial: prem aquí.

15. Ja he fet el pagament de l'examen; ara què?
El pagament és el primer pas per poder-vos matricular, però si només feu el pagament no estareu matriculats en els exàmens de Cambridge ESOL. El pas següent és enviar les vostres dades personals a través del formulari d'inscripció que hi ha en aquesta web.

Els candidats que us vulgueu matricular en els exàmens de Cambridge ESOL a través d'una acadèmia o escola d'idiomes no heu de fer-nos arribar les vostres dades a través del formulari d'inscripció. Serà l'acadèmia o l'escola d'idiomes la que s'encarregarà de fer-nos arribar les vostres dades.

Heu de tenir en compte que només enviant les vostres dades personals no esteu matriculats. No matricularem a cap persona que no faci el pagament..

16. Ja ha passat el PERÍODE DE MATRICULACIÓ, encara em puc matricular?
Depèn. En els exàmens Paper Based encara et pots matricular fins a 15 dies aproximadament després del període de matriculació. Per fer-ho, t'has de posar en contacte amb nosaltres. Per matricular-te fos del període de matrícula hauràs de pagar 20 euros de més, a més el preu de l'examen, que és el que ens cobra la Universitat de Cambridge en aquests casos.

En els exàmens Computer Based no et pots matricular fos el període de matrícula perquè aquest període és molt proper a l'examen.

17. Com sigues segur que ja estic matriculat una vegada he realitzat el pagament i he fet arribar les meves dades a través del formulari d'inscripció?
Una vegada enviats les vostres dades personals a través del formulari d'inscripció apareix un missatge en la pantalla del vostre ordinador que us informa que les dades s'han enviat correctament. Us recomanem que imprimiu la vostra inscripció i que la guardeu. Una vegada us hàgim matriculat us enviarem un correu electrònic amb la confirmació de la vostra matrícula.

Per als candidats que us hàgiu matriculat en els exàmens de Cambridge English a través d'una acadèmia o escola d'idiomes, enviarem la confirmació de la matrícula a l'acadèmia o escola d'idiomes.

18. Com sabré exactament el dia, l'hora i el lloc on faré l'examen?
Una setmana abans de la primera prova, com a més tard, rebreu, per correu electrònic a l'adreça que ens haureu indicat en el moment de matricular-vos, un document denominat Confirmation of Entry (COE), en el qual us informem del dia, l'hora i el lloc de realització de cadascuna de les proves.

Pel que fa als candidats que s'hagin matriculat en els exàmens de Cambridge English a través d'una acadèmia o escola d'idiomes, enviarem el Confirmation of Entry a l'acadèmia o escola d'idiomes.

19. L'examen s'ha de fer amb LLAPIS o amb BOLÍGRAF?
En el KET, KET for Schools, PET i PET for Schools TOT l'examen s'ha de fer amb LLAPIS.

En el FCE, FCE for Schools, CAU i CPE s'ha de fer amb LLAPIS EXCEPTE el writing (paper 2) que s'ha de fer amb BOLÍGRAF. Encara així, en elwriting es pot fer l'esborrany amb llapis i, després, a l'hora d'escriure la versió definitiva, sí s'ha de fer amb bolígraf.

20. Què haig de portar el dia de l'examen?
El dia de l'examen és imprescindible i obligatori que porteu:

• El document d'identitat, el passaport o el permís de conduir.

• El Confirmation of Entry que haureu rebut per correu electrònic.

•Un llapis, una goma d'esborrar i un bolígraf.

21. Haig de portar una foto?
Només en el cas que us presenteu al PET, FIRST, CAU o CPE necessitareu una fotografia, però us la farem en Institució Pau Casals.

22. Com puc arribar a Institució Pau Casals?
Institució Pau Casals té 3 centres, dos en L'Hospitalet i un a Granollers:

Calle Muntanya 1-5, 08901 L'Hospitalet

Calle Mestre Candi 22, 08901 L'Hospitalet

Avda. Sant Esteve 70 bis 1a, 08402 Granollers

23. He perdut el meu nombre d'identificació i el nombre secret. Què puc fer?
Aquestes dades els teniu en el Confirmation of Entry que us va arribar per correu electrònic abans de l'examen. Si no els teniu, els podeu tornar a demanar, i us els enviarem quan puguem.

Els candidats que s'hagin matriculat en els exàmens de Cambridge English a través d'una acadèmia o escola els podeu demanar en l'acadèmia o escola d'idiomes.

24. Quan sabré el resultat de l'examen?
En el document Confirmation of Entry (COE)(COE), que us enviem per correu electrònic, constarà un nombre d'identificació i un nombre secret, amb els quals podreu consultar la nota per Internet el dia que se us indica. També constarà l'adreça d'Internet a la qual us haureu de connectar i el dia en què haureu de fer-ho.

25. Vull demanar una revisió de l'examen. Què haig de fer?
Podeu demanar una revisió de l'examen. El que no podeu fer és veure l'examen després de fer-ho.Aquesta revisió es diu re-check. Si voleu demanar un re-check us heu de posar en contacte amb nosaltres.

El re-check consta de dues parts: stage 1 i stage 2. Primer s'ha de demanar el stage 1, que consisteix a passar el vostre examen per la màquina de correcció. Si el resultat no ha canviat, es pot demanar el stage 2: re-mark, en el qual un grup d'examinadors corregeixen de nou el vostre examen.

Per al curs 2011/2012 el stage 1 té un cost de 25 euros per a tots els exàmens i el stage 2 té un cost de 70 euros pel KET, KET for Schools, PET, PET for Schools i BEC Preliminary, i de 95 euros pel FCE, FCE for Schools, CAU, CPE, BEC Vantage i BECHigher.

Si esteu interessats en la revisió de la vostra nota, poseu-vos en contacte amb nosaltres.

26. I el títol, quan ho tindré?
Si heu superat l'examen obtindreu el títol de la Universitat de Cambridge English.

Institució PAU CASALS es posarà en contacte per avisar a partir de quina data podeu recollir el títol. Els exàmens Paper Based solen trigar dos mesos i els Computer Based un mes aproximadament.

Els candidats matriculats en els exàmens de Cambridge English, a través d'una acadèmia o escola d'idiomes, haureu de recollir el títol en l'acadèmia o escola d'idiomes, ja que nosaltres els enviem el títol.

27. Haig de venir personalment a recollir el títol?
Els candidats que us hàgiu matriculat en els exàmens de Cambridge English a través del formulari d'inscripció o per lliure teniu dues possibilitats:

•Venir personalment amb un document acreditatiu de la vostra identitat (DNI, passaport, permís de conduir, NIE, etc.) a Institució Pau Casals.

• Que una persona venja en el vostre lloc amb una autorització. Si una persona ve en el vostre lloc a recollir el títol, haurà de portar una autorització signada per vosaltres en la qual constarà el nom i cognoms i el nombre de document d'identitat de la persona que recollirà el vostre títol.

Atenció: no donarem cap certificat a cap persona que no porti una autorització per recollir el títol en nom d'una altra

28. He perdut el títol Què pot fer?
La Universitat de Cambridge Emglish no fa duplicats de títols extraviats; no obstant això, podeu demanar una declaració certificada, que té la mateixa validesa que el títol.

La declaración certificada la tenéis que pedir vosotros directamente a Cambridge English, de la Universidad de Cambridge. Toda la información e instrucciones para hacerlo la podéis encontrar en:
http://www.cambridgeenglish.org/help/lost-certificates/.

Algunes dades que podeu necessitar a l'hora de demanar la declaració certificada són:

   Centre number: ES412
   Centre name: Institución Pau Casals
   Centre town: L'Hospitalet – Barcelona
   Centre country: Spain

Si teniu qualsevol pregunta o necessiteu alguna dada, no dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres.